Filistinli Çocuk Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Uluslararası Kampanya

  • 02 Aralık 2015
  • 937 kez görüntülendi.
Filistinli Çocuk Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Uluslararası Kampanya

Filistin Esir Kulübü işgal zindanlarındaki çocuk esirlerin serbest bırakılması için “Onlara okumaları ve oynamaları için imkân tanıyın” sloganıyla uluslararası bir kampanya başlatıldığını açıkladı. Kampanyada geçtiğimiz günlerde tutuklanan çocuk esir Ahmed Munasıra da sembol isim oldu.

Çocuk esirlerle dayanışma amacıyla Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Batı Yaka bölgesinin tüm okullarında faaliyetler başlatıldı.

Filistin Esir Kulübü tarafından bugün (2 Aralık Çarşamba) yapılan açıklamada kampanyanın Aralık ayının ortalarına kadar süreceği ifade edildi. Kampanya çerçevesinde Filistin’deki tüm okullardan öğrencilerin BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a mektuplar göndererek işgal güçlerinin çocuklara yönelik insanlık dışı uygulamalarına ve işkencelerine dikkat çekecekleri ifade edildi. Mektuplarda ayrıca Kudüs intifadasının yaşandığı son Ekim ve Kasım aylarında işgal güçleri tarafından gözaltına alınan çocuk esirlere de dikkat çekileceği ve işgal rejiminin bu dönemde çocukları gözaltına alma işlemlerini ve çocuklara dönük şiddeti artırması hakkında bilgi verileceği ifade edildi.

İşgal güçlerinin son dönemde çocuklara yönelik şiddeti ve tutuklamaları artırması sebebiyle işgal zindanlarındaki çocuk esir sayısının 420’yi bulduğu bugün yayınlanan bir raporda dile getirilmişti. Çocuk esir sayısının artması sebebiyle işgal rejimi çocuk esirler için yeni bir cezaevi açmaya karar verdi. İşgal zindanlarındaki çocuk esirler arasında 12 yaşın altındakiler de önemli yekûn tutuyor. Çocuk esirler arasında işgalcilerin saldırılarında yaralananların da bulunduğu belirtildi.

İşgal rejimi çocuk esirlere de işkence yapıyor ve bazılarını ölümle tehdit ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.