Filistinli Çocuklar El Konulan Okul Çantalarının Geri Verilmesini İstiyor

  • 19 Kasım 2015
  • 760 kez görüntülendi.
Filistinli Çocuklar El Konulan Okul Çantalarının Geri Verilmesini İstiyor

El-Halil vilayetindeki Esir Kulübü Müdürü Emced En-Neccar, Ekim ayının başından bu yana işgal güçlerinin vilayette 230 çocuğu gözaltına aldığını ve bu çocukların çeşitli okullarda öğrenci olduklarını söyledi.

En-Neccar, bugün (19 Kasım Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınan çocukların ve ailelerinin serbest bırakıldıktan sonra Esir Kulübü’ne başvurduklarını ve işgal güçlerince alınan okul çantalarının geri verilmesini istediklerini ifade etti.

Daha önceleri gözaltına alınan esirlerin el konulan paralarını, kimliklerini veya cep telefonlarını istediklerine şahit olduklarını kaydeden En-Neccar, gözaltına alınan çocukların sayısındaki artışla birlikte okul çantalarının geri verilmesini isteyen çocukların sayısının da arttığını bildirdi.

En-Neccar, gözaltına alınmanın ve okul çantalarına el konulmasının çocukların psikolojilerini bozduğunu ve işgal güçlerinden çantalarını geri alamayan çocukların okul hayatlarının olumsuz etkilendiğini söyledi.

İşgal güçlerinin anne ve babalarından çocuklarını ifade vermeye götürme talepleri konusunda uyarıda bulunan En-Neccar, çocuklarını ifade vermeye götürmeleri halinde çocukların anne ve babalarına duydukları güven duygusunun sarsılacağına dikkat çekerek ailelerden çocuklarını ifade vermeye götürmemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.