Filistinli çocuklar İsrail’in cinayetlerinin kurbanı

  • 21 Kasım 2019
  • 1.057 kez görüntülendi.
Filistinli çocuklar İsrail’in cinayetlerinin kurbanı

Filistin Esirler Kulübü, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, siyonist İsrail rejiminin 2019’un başından Ekim ayının sonuna kadar 745 Filistinli çocuğu tutukladığını bildirdi.

‘Çocuk katili siyonist rejim’ Filistinlilere yönelik cinayetlerde hiç bir cinayeteten sakınmamakta ve akla hayale gelmedik metotlarla örgütlü bir şekilde Filistin halkına karşı cinayetler işlemektedir.

Filistinli çocuklar ana-babaları ve yakınlarının terör rejimi İsrail tarafından öldürülmesi ve yaralanmasına şahit olmakla kalmayıp bizzat kendileri direk İsrail ordusu ve siyonistlerin kurşunlarının hedefi olmaktadır. Bebek katili İsrail ordusu tarafından, Filistin halkına yönelik cinayet, tutuklama, işkence, askeri mahkemelerde yargılama, tehdit, baskı ve muhasara gibi akla hayale gelmeyen bütün uygulamalar yapılmaktadır.

2000 yılından beri başlayan intifadadan bu yana 2 bin 70 Filistinli çocuk İsrail ordusu ve siyonist Yahudiler tarafından şehit edildi. 2018 yılında 50 Filistinli çocuk ve 2019 yılının ilk altı ayında 16 çocuk  işgalci siyonistler tarafından şehit edildi. Mart 2018’de başlayan Geri Dönüş Yürüyüşü protestolarında ise bu zamana kadar en az 46 Filistinli çocuk şehit edildi.

Hiç kuşkusuz terör rejimi İsrail’in  çocuklara karşı  en vahşi cinayeti 2000 yılında ekim ayının başında gerçekleşmiştir. Zira 12 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed ed’Dovre, İsrail askerlerinin kurşunları karşısında babasının arkasına sığındığı halde İsrail askerlerinin kasıtlı hedefi olarak şehit edildi. İsrail askerlerinin bu cinayetle ilgili görüntüleri sosyal paylaşım siteleri ve medyada yayınlandı.  Muhammed ed’Dovre, masum Filistinli çocukların ve direnişin bir sembolüne dönüşmüştür.

Terör rejiminin Filistinli çocukları sistematik bir şekilde yaralaması da bu rejimin farklı bir cinayet şeklidir. Filistin Esir İşleri Araştırma Merkezine göre, siyonist rejim İsrail, 1967’den bu yana 50 binden fazla Filistinli çocuğu tutuklamıştır. 2019 yılının ilk altı ayında 1233 Filistinli çocuk İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanmıştır. Muhasara altındaki Gazze Şeridi’nde ise ‘Geri Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerinde  en az 2 bin Filistinli çocuk İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu yaralanmıştır.

Terör rejiminin tutuklamaları ve askeri mahkemelerde yargılamaları da çocuk katili bu rejimin ayrı bir cinayet şeklidir.

2019’da tutuklanan Filistinli çocuklardan 745’i askeri mahkemelerde yargılandı. Öyle ki ırkçı İsrail rejimi askeri mahkemelerinde yılda 500 ila 700 arasında Filistinli çocuk yargılanmaktadır. Halihazırda İsrail cezaevlerinde en az 350 Filistinli çocuk esir olarak çok ağır şartlarda tutulmaktadır.

Buna ilaveten terör rejimi İsrail, Gazze Şeridi’ni muhasara altında tutmak ve dünyayla irtibatını keserek, Gazze’de hasta çocukların  tedavisi için Gazze dışına çıkmasına izin vermezken, aynı zamanda bu bölgeyi aç ve yakıtsız bırakmak suretiyle  ayrı bir cinayet türünü işlemektedir.

Halbuki Çocuk Konvansiyonu’nun 16. maddesine göre çocuklar aleyhinde her türlü şiddet yasaklanmıştır. Gerçekte terör rejiminin sadece Filistinli çocuklara yönelik işlediği cinayetlere bakıldığında bu rejimin uluslararası toplumun sessizliğinde ve Amerika’nın açık desteğinde insan hakları aleyhinde açık bir şekilde cinayet işlediğini söylemek, hiç de abartılmış bir cümle değildir.  Özellikle de Trump’ın iktidara gelmesinden sonraki dönemde ise terör rejimi İsrail’in cinayetleri daha da artmış ve Amerika da bu cinayetlerde işgalci ve  çocuk katili İsrail’in ortağıdır./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.