Filistinli Direniş Grupları: “Ramallah Eylemi Direnişin Caydırıcılığını Artırdı”

  • 20 Haziran 2015
  • 1.051 kez görüntülendi.
Filistinli Direniş Grupları: “Ramallah Eylemi Direnişin Caydırıcılığını Artırdı”

Dün Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehri yakınlarında Siyonistlere yönelik yapılan ve bir kişinin ölümü, ikisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi tebrik eden direniş grupları, bu eylemin Batı Yaka’daki direniş güçlerine caydırıcılığı geri getirdiğini belirtti.

Eylemle ilgili açıklama yapan İslamî Cihad Hareketi, direniş güçlerinin bu eylemle Siyonist gaspçıların eylemlerine; cami, kilise, tarım arazileri ve ekine karşı yaptıkları saldırılara karşı koyabileceğini gösterdiğini söyledi.

İşgal var oldukça direniş eylemlerinin de devam edeceğine dikkat çeken İslamî Cihad, bu tür eylem ve operasyonların Filistin halkına ve toprağına her türlü tecavüzde bulunan işgalcinin cinayetlerine karşı doğal bir karşılık olduğunu ifade etti.

Eylemi işgalcinin kalbinde yapılmış bir eylem olarak niteleyen Halk Cephesi, direnişin bu eylemle Batı Yaka’da işgal askerleriyle Siyonist gaspçılara karşı caydırıcılığı geri getirdiğini belirtti.

Halk Cephesi yaptığı açıklamada, eylemin Filistin halkına umutsuzluk ve tükenmişlik ruhunu aşılayıp, emri vakiye teslim olmalarını isteyen Netanyahu ve ırkçı hükümetine bir mesaj olduğu kadar, işgal rejiminden her türlü zulmü gören kahraman Filistinli esirlere de bir destek mesajı olduğunu hatırlattı.

Filistin Halk Demokratik Cephesi’nin askeri kanadı Milli Direniş Tugayları ise yaptığı açıklamada, eylemin Batı Yaka, Kudüs ve Gazze’de insanlık dışı cinayetler işleyen işgalciye karşı verilmiş doğal bir tepki olduğunu bildirdi.

Açıklamada, bütün şekilleriyle direnişin işgal rejimiyle Siyonist gaspçıların yaptıklarına karşılık vermesinin Filistin halkının meşru bir hakkı olduğu ifade edildi.

Eylemle ilgili bir açıklama da Halk Direniş Hareketi’nden geldi. Direniş Hareketi yaptığı açıklamada, eylemin direnişe Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarına geri dönme yolunu açtığını belirtti.

Daha önce bir açıklama yapan Hamas hareketi ise eylemi tebrik etmiş, eylemin işgalcinin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin doğal bir sonucu olduğunu ifade etmişti.

Dün Batı Yaka’nın Ramallah şehri yakınlarında Siyonist gaspçılara karşı Kassam’a bağlı birimler tarafından gerçekleştirilen eylemde bir Siyonist ölmüş, biri ağır ikisi de yaralanmıştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.