Filistinli Direniş Gruplarından Ortak Açıklama: Silahlı direniş, Filistin’in kurtuluşunun en kısa yoludur

  • 05 Mayıs 2021
  • 300 kez görüntülendi.
Filistinli Direniş Gruplarından Ortak Açıklama: Silahlı direniş, Filistin’in kurtuluşunun en kısa yoludur

Filistin direniş grupları yayınladıkları bildiride, bu yılki Uluslararası Kudüs Günü’nün Siyonistlere karşı inkılab ve intifada günü olması gerektiğini bildirdiler.

Filistinli direniş grupları tarafından dün Dünya Kudüs Günü arifesinde yayınlanan bir bildiride, “Batı Şeria, Kudüs ve 1948 İşgal Altındaki Topraklardaki Filistinlilerden, Kudüs’te Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinli sakinleri desteklemelerini istiyoruz ve ayrıca siyonist düşmanı da bu mahallede yapacağı her türlü aptalca girişiminin sonuçları konusunda uyarıyoruz’ denildi.

Filistinli direniş grupları, bildiride, Kudüs’te işgalci rejimle mücadelenin kimlik ve varoluş mücadelesi olduğunu ve Kudüs’ün, işgalci Siyonist rejimle savaşın ekseni ve Filistin’in ebedi başkenti Müslüman Ümmetinin ana sorunu olduğunu vurgulayarak, işgalci rejimin Filistin’de yerinin olmadığını’ bildirdi.

Bildiride, “Silahlı direniş, Filistin’i özgürleştirmenin ve Filistin davasını yok etmeye çalışan planlara karşı koymanın en iyi ve en kısa yoludur.” ifadesine yer verildi.

Filistin direniş grupları, ayrıca seçim yaparak ulusal birliğin sağlanması, iç durumu organize etme ve halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Seçimlerin önce Kudüs’te yapılması gerektiğini vurgularken, seçimlerin yapılmasında herhangi bir gecikmeyi kınıyoruz.” dediler.

Filistin Yönetimi başkanı Mahmud Abbas, geçen Cuma sabahı yaptığı açıklamada, Filistin topraklarında yapılması kararlaştırılan seçimlerin ertelendiğini, seçimlerin yapılmasının işgal altındaki Kudüs’ün seçimlere katılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Filistinlilerin İsrail işgali altındaki Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs’te 22 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçimler, bölgede 2006 yılından sonra yapılacak ilk parlamento seçimi olacaktı. Filistin topraklarında, 31 Temmuz’da devlet başkanlığı seçimleri yapılması öngörülüyordu. 2006 yılındaki seçimlerde Doğu Kudüs’te de oy kullanma işlemleri gerçekleştirilebilmişti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.