Filistinli Esir Milletvekili: “Filistin Yönetimi Serbest Bırakılmam İçin Hiçbir Ciddi Girişimde Bulunmadı”

  • 16 Nisan 2015
  • 722 kez görüntülendi.
Filistinli Esir Milletvekili: “Filistin Yönetimi Serbest Bırakılmam İçin Hiçbir Ciddi Girişimde Bulunmadı”

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerinden esir milletvekili Mervan El-Bergusi, işgal zindanlarından kurtarılması için Filistin Yönetimi’nin hiçbir ciddi girişimde bulunmadığını ifade ederek, 14 yıldır aralıksız işgal zindanlarında tutulduğuna dikkat çekti.

Mervan El-Bergusi, Esir Kulübü tarafından bu sabah (16 Nisan Perşembe) medyaya dağıtılan söyleşide, bu yılın kendisi ve işgal zindanlarındaki Filistinli esirler için son yıl olmasını dileyerek, özgürlüğün yakın olduğunu ve işgalin mutlaka sona ereceğini belirtti.

Esirlerin işgal zindanlarında zor şartlarda yaşam savaşı verdiklerine dikkat çeken El-Bergusi, esirlerin kazanımlarını korumak için esir hareketinin sürekli mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

Uzlaşı hükümetinin başarısız olduğunu, uzlaşının aksadığını ve henüz ortak bir liderlik teşkil edilemediğini bildiren El-Bergusi, uzlaşı hükümetini kapıların açılarak Gazze Şeridi’nin yeniden imarının bir an önce başlaması için çaba sarf etmeye davet etti.

Mervan El-Bergusi, Gazze halkının da ev, kesintisiz elektrik, temiz su, sağlık hizmetleri, okul, iş fırsatı ve onuruyla yaşama hakkı olduğunu dile getirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.