Filistinli esirler İsrail baskılarını protesto etmek için yemekleri geri çevirdi

  • 08 Ocak 2021
  • 378 kez görüntülendi.
Filistinli esirler İsrail baskılarını protesto etmek için yemekleri geri çevirdi

Ramallah yakınlarındaki Ofer Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Filistinli esirler, İsrail Hapishaneler İdaresi’ne bağlı baskın güçlerinin, dün gece kendilerine yönelik saldırı ve baskılarını protesto etmek amacıyla cezaevinin yemeklerini iade etti. Söz konusu baskın sırasında işgal güçlerinin attığı gaz bombaları yüzünden çok sayıda esir boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistin Esirler Kulübü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, esirler ile hapishane idaresi arasında yapılan görüşmeler neticesinde hücrelerden alınan kışlık sobaların kendilerine iade edildiği ifade edildi.

Görüşmelerde Filistinli esirler, hukuksuz baskınların tekrarlanmamasını ve işgal güçlerince kaldıkları hücrelerden götürülen sobaların tekrar yerlerine konulmasını talep etti.

İsrail baskın güçleri, her fırsatta esirlerin odalarına baskın düzenliyor ve insanlık dışı muamalede bulunuyor. Bu durum insan hakları savunucusu örgütler tarafından kınanıyor.

Filistinli araştırmacılar, İsrail zindanlarının insani yaşama koşullarına elverişli olmadığını vurgulayarak, işgal güçlerinin, hukuksuzca tutuklanan esirlerin temel haklarına hemen her gün müdahale ettiğine dikkat çekiyor.

Hâlihazırda işgalci İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 5 bine ulaşırken, bunlardan 10’u kanser olmak üzere 700’ünün hasta olduğu ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.