Filistinli esirlerden ikisinin açlık grevi Ramazan bayramında ikinci ayına girdi

  • 19 Temmuz 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Filistinli esirlerden ikisinin açlık grevi Ramazan bayramında ikinci ayına girdi

İnsanların özgürlüklerini rehin alarak gayri meşru işgalini sürdürme amaçlı savaş yürüten siyonist işgalciye karşı büyük zorluklara katlanarak açlıkla mücadele eden Filistinli esirlerden ikisinin açlık grevi mübarek Ramazan bayramında ikinci ayına girdi.

Hukukun mantığına tamamen ters olan ve herhangi bir dava dosyası açılmaksızın sadece savcı kararına dayalı idari hapis uygulamasıyla işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden Muhammed Allan ile Ala İstiti’nin maruz kaldıkları uygulamayı protesto amacıyla başlattıkları açlık grevlerinde mübarek Ramazan bayramında ikinci aylarına girdikleri haber verildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Batı Yaka’nın güneyindeki Cenin mülteci kampından olan ve İşel cezaevinde tek kişilik hücrede tutulan Ala İstiti’nin elektrikli aletlerle işkence uygulamaları dâhil pek çok işkence yöntemine ve ağır baskılara maruz kaldığı, iki haftadan beri de banyo yapmasına fırsat verilmediği çünkü tutulduğu hücrede suların akmadığı ifade edildi. İstiti’nin hücresinde bir insanın asgari hayat şartlarında ihtiyaç duyacağı araç ve imkânlardan dahi yoksun tutulduğu, elbiselerinin içeri sokulmadığı ve Kur’an okumasına bile fırsat verilmediği dile getirildi.

Bu derece çirkin muamelelere tabi tutulan Ala İstiti’nin aynı zamanda üniversite mezuniyet törenine hazırlandığı sırada tutuklanmış olduğuna dikkat çekildi.

Batı Yaka’nın Nablus vilayetinin Aynbus kazasından olan avukat Muhammed Allan’ın ise daha önce farklı zamanlarda idari hapis uygulamasıyla altı yıl işgal zindanlarında tutulduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.