Filistinli esirlerin çocuklar dahil %90’ı sorgu merkezleriyle cezaevlerinde işkenceye maruz kaldı

  • 26 Haziran 2015
  • 553 kez görüntülendi.
Filistinli esirlerin çocuklar dahil %90’ı sorgu merkezleriyle cezaevlerinde işkenceye maruz kaldı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti tarafından yayınlanan rapor, Siyonist işgal güçleri tarafından tutuklanan Filistinli esirlerin, çocuklar dahil %90’ının sorgu merkezleriyle cezaevlerinde işkenceye maruz kaldığını ortaya koydu.

İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü münasebetiyle bir rapor yayınlayan insan hakları merkezi, işkence ve zulmün işgal rejiminde hiç durmadığını, geçen yıl üç Siyonist’in kaçırılması ve ardından Raid El-Ca’beri’nin şehit edilmesinden sonra bunun daha da arttığına dikkat çekerek, 1967 yılından beri işkence sonucu 37 Filistinli esirin şehit olduğunu ifade etti.

Rapora göre, Siyonist İç İstihbarat Birimi Şabak Filistinli tutuklu ve esirlere yaptığı işkenceleri, güvenliği bahane ederek sorgucuların zanlılara her türlü işkence yapma yolunu açık bırakan ve buna sözde hukuki kılıf bulan Siyonist hükümetle, işgal rejimindeki Yüksek Mahkemenin bilgisi ve gölgesi altında yapıyor.

Raporda ayrıca şu hususlara dikkat çekildi: “İşgal rejimi işkenceyi kanun çerçevesinde uygulayan tek devlettir. Zaruret olanı koruma adı altında işkenceyi meşru görmesi, Şabak’a bağlı canilerin değişik bahanelerle tutuklulara işkence yapmalarına zemin hazırlıyor. İşgal rejimi bu uygulamasıyla Cenevre Anlaşması ile Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’ne aykırı hareket ediyor. İşgal rejimi Şabak’a bağlı işkencecilerin yargılayıp cezalandırılmalarını engelliyor.”

İşgalci canilerin uyguladığı işkence metotlarına da değinen heyet şu bilgileri verdi: “Siyonist istihbarat güçleri şahısları sorgularken son derece, ahlaksız, vahşi, alçak ve aşağılık yöntemler uyguluyorlar. Değişik şekillerde askıya alma, aşırı derecede dayak atma, onur kırma, ağza alınmayacak şekilde küfretme, tek kişilik hücrelere koyma, avukatlarla görüştürmeme, baskı için ailesinden masum insanları tutuklama, cinsel tacizde bulunma, uykusuz bırakma, sert ve hızlı bir şekilde sallama, elektrik verme, psikolojik ve bedeni baskı uygulama.. bunlardan sadece bazılarıdır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.