Filistinli Genç Tünelde Meydana Gelen Çökme Sonucu Hayatını Kaybetti

  • 27 Nisan 2015
  • 960 kez görüntülendi.
Filistinli Genç Tünelde Meydana Gelen Çökme Sonucu Hayatını Kaybetti

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinde sınır bölgesinde ticari amaçlar için kullanılan bir tünelde meydana gelen çökme sonucu Filistinli bir gencin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, medyaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki Muhammed Halid En-Neccar isimli gencin Rafah kenti Es-Selam Mahallesi’ndeki bir tünelde meydana gelen çökme sonucu vefat ettiğini söyledi.

El-Kudra, Filistinli gencin hastaneye getirildiğinde çoktan hayatını kaybetmiş olduğunu ifade etti.

Filistinli birçok genç, işgal rejiminin uyguladığı abluka nedeniyle Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tünellerde çalışırken meydana gelen toprak çökmesi, elektrik akımına kapılma ve benzeri çeşitli kazalarda hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi’nin adeta nefes boruları sayılan tünellerin büyük bölümü, Mısır’da yapılan askeri darbenin ardından Mısır ordusu tarafından tahrip edildi. Tünellerin yıkılması Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın daha da ağırlaşmasına ve Gazze halkının yaşam koşullarının daha çok zorlaşmasına neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.