Filistinli Gençler İşgal Güçlerine Ait Askeri Aracı Ateşe Verdi

  • 04 Eylül 2016
  • 1.200 kez görüntülendi.
Filistinli Gençler İşgal Güçlerine Ait Askeri Aracı Ateşe Verdi

Sebastiya beldesinde dün akşam (3 Eylül Cumartesi) yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli gençler işgal güçlerine ait bir cipi ateşe vermeyi başardı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri dün akşam Sebastiya beldesine baskın düzenledi ve Romalılardan kalma antik tiyatroda asılı Filistin bayrağını indirmek istedi.

Görgü tanıkları, Filistinli onlarca gencin işgal askerlerine direndiğini, işgal güçlerine taş ve molotof kokteyli attığını, bu sırada işgalcilere ait bir askeri aracın alev aldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin bayrağı daha önce de indirdiği ve belde gençlerinin geçen Perşembe günü bayrağı beşinci kez aynı yere astıkları ifade edildi.

İşgal güçleri dün akşam ayrıca Nablus’un batısındaki Irak Burin beldesinde biri çocuk dört kişiyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin beldedeki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Irak Burin’de Nasr Davud Gadus, Husam Ahid Fakih, Emced Mahir Ga’dan ve Usame Muhammed Ga’dan’ı gözaltına aldı. Usame Muhammed Ga’dan’ın gözaltına alındıktan yarım saat sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.