Filistinli Gruplar: El-Kassam Tugayları Hakkındaki Karar Şoke Edici…

  • 02 Şubat 2015
  • 860 kez görüntülendi.
Filistinli Gruplar: El-Kassam Tugayları Hakkındaki Karar Şoke Edici…

Filistinli İslami ve milli gruplar, Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın terör örgütleri listesine alınması kararının işgale karşı özgürlük mücadelesi veren bir hareket hakkında aceleyle alınmış yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Mısır’daki Kahire Acil İşler Mahkemesi, önceki gün Hamas Hareketi’nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın “terör örgütü” olduğuna karar vermişti.

Filistinli İslami ve milli gruplar, dün akşam (1 Şubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, işgal altındaki Filistin topraklarının işgalden kurtarılması savaşında Mısır’a ve halkına güvenildiği ifade edildi.

Bildiride özetle şu ifadelere yer verildi: “Mısır’a ve halkına Mısır ordusunun şehitleri için taziyelerimizi sunarken ve Mısır’ın istikrara kavuşması dileklerimizi ifade ederken, Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin El-Kassam Tugayları hakkındaki kararının olumsuz etkilerini gidermek için Mısır’la görüşmelerimizi yoğunlaştırmaya çalışacağız.”

Gruplar, Filistin ve Mısır arasındaki tarihi ilişkilerin güçlü olduğuna dikkat çekerek, Mısır medyasının yürüttüğü karalama kampanyasının da son bulmasını ümit ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.