Filistinli gruplar: Filistin topraklarının düşmanın seçim pazarının bir parçası haline gelmesine izin vermeyiz

  • 12 Eylül 2019
  • 625 kez görüntülendi.
Filistinli gruplar: Filistin topraklarının düşmanın seçim pazarının bir parçası haline gelmesine izin vermeyiz

Siyonist rejim BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu’nun Batı Yaka’yı iÅŸgal topraklarına ilave etme kararına tepki gösteren Filistinli gruplar, bu tür politikaların Filistin’in tarihi gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini kaydettiler.

Filistinli gruplar bugün yaptıkları ortak açıklamada, Netanyahu’nun açıklamasının  zerre kadar tarihi gerçeÄŸi deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini, tüm iÅŸgal topraklarının Filistin, Ä°slam ve Arap toprakları olduÄŸunu ve tüm güçleriyle iÅŸgal topraklarının tamamen kurtarılıncaya ve Filistinli mültecilerin kendi vatanlarına geri dönünceye kadar bu toprakları savunacaklarını belirttiler.

Bu arada Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı de Siyonist rejim BaÅŸbakanı Netanyahu’nun açıklamasını kınayarak, Batı Yaka’nın iÅŸgal topraklarına ilave edilmesinin Filistin milletinin haklarına yönelik yeni bir saldırganlık olduÄŸunu deklare ettiler.

Öte yandan, iÅŸgal ordusu bugün öğle saatlerinde Gazze Åžeridi’nden Gazze çevresindeki siyonist yerleÅŸim merkezlerine yönelik üç füze atıldığının tespit edildiÄŸini duyurdu.

Siyonistlere ait haber kaynakları da Gazze çevresindeki yahudi yerleÅŸkelerde aynı saatlerde  Gazze’den füze atılması durumunda çalan sirenlerin duyulduÄŸunu belirtti.

Ä°ÅŸgal ordusu dün akÅŸam da iÅŸgal hükümeti baÅŸbakanı Netanyahu’nun seçim mitingi yaptığı sırada AÅŸdod ve Askalan ÅŸehirlerine Gazze tarafından birer füze atıldığını haber vermiÅŸti.

Gazze’den öğle saatlerinde üç füze atıldığını iÅŸgal güçlerinin bugün öğleden sonra Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Ä°zzettin Kassam Birlikleri tarafından korunan iki ayrı noktaya topçu saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸi haber verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.