Filistinli Gruplar, Filistin Yönetimi’nden Tasarıda Değişiklikler Yapılmasını İstedi…

  • 18 Ocak 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Filistinli Gruplar, Filistin Yönetimi’nden Tasarıda Değişiklikler Yapılmasını İstedi…

Filistinli gruplar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan birinci tasarının reddedilmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ne aynı tasarıyı yeniden sunmaya hazırlanan Filistin Yönetimi’nden tasarıda bir takım değişiklikler yapılmasını istedi.

Karar tasarısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu’nun geçmiş kararlarının uygulanması çağrısıyla yetinilmesini isteyen Filistinli gruplar, 1947’de alınan bölünmeyle ilgili 181 nolu karara, 1948’de alınan mültecilerle ilgili 194 nolu karara, 1967’de alınan 242 ve 1973’te alınan 338 nolu karara, İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesine ve işgal ettiği toprakları terk etmesine, yaşayabilecek ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına dikkat çekti.

Filistin Halk Partisi Genel Sekreteri Bessam Es-Salihi, bir önceki karar tasarısının metninin Güvenlik Konseyi’ne olduğu gibi yeniden gönderilmesi fikrine karşı çıkarak, tasarının BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu’nun daha önce aldığı kararların uygulanmasını içerecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.
Filistin Kurtuluş Halk Cephesi liderlerinden Halide Cerrar da Es-Salihi’ye katılarak, tasarıda değişiklik yapılarak İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesinin ve başkenti “Doğu Kudüs” olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasının talep edilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.