Filistinli Gruplar UCM’ye Başvuruyu Görüşmek Üzere Bir Araya Geliyor…

  • 06 Ocak 2015
  • 744 kez görüntülendi.
Filistinli Gruplar UCM’ye Başvuruyu Görüşmek Üzere Bir Araya Geliyor…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, dün (5 Ocak Pazartesi) İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden oluşan bir heyetle bir araya gelerek işbirliği yollarını ve Gazze’nin içinde bulunduğu sıkıntıları görüştü.

İsmail Heniyye’nin ofisi tarafından yayınlanan bildiride, tarafların siyasi durumu, işbirliği imkanlarını, Gazze Şeridi’nde yaşanan bazı krizler ve çıkış yollarını ele aldıkları ifade edildi.

Gazze Şeridi ağır bir elektrik krizi yaşarken ve elektrik kesintisi günde 18 saate ulaşırken uzlaşı hükümeti özellikle kapılar, memurlar ve sağlık hizmetleri konusunda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmekten kaçınıyor.

Bu arada, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli İslami ve milli grupların temsilcilerinin bugün (6 Ocak Salı) bir araya gelerek Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuru konusu ile Gazze Şeridi’ndeki elektrik krizini görüşecekleri bildirildi.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün akşam yaptığı açıklamada, toplantı kararının Hamas ve Halk Cephesi temsilcilerinin Musa Ebu Merzuk ve Rabah Mühenne başkanlığında gerçekleştirdikleri görüşmede alındığını söyledi.

Ebu Zuhri, görüşmede Ebu Merzuk’un Hamas Hareketi’nin elektrik krizinin çözülmesinde uzlaşı hükümetine yardımcı olmak için harcadığı çabalar hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.