Filistinli İşadamları Derneği Başkanı Ali El-Hayik, Gazze Şeridi’nde özel sektöre ve halka ekonomik yardım için acilen harekete geçilmesini istedi

  • 11 Mart 2018
  • 1.008 kez görüntülendi.
Filistinli İşadamları Derneği Başkanı Ali El-Hayik, Gazze Şeridi’nde özel sektöre ve halka ekonomik yardım için acilen harekete geçilmesini istedi

Gazze’deki Filistinli İşadamları Derneği Başkanı Ali El-Hayik, Gazze Şeridi’nde özel sektöre ve halka ekonomik yardım için acilen harekete geçilmesini istedi.

El-Hayik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ekonomik göstergelerin Gazze Şeridi halkının önümüzdeki dönemde kötü yaşam koşullarına daha fazla dayanamayacağını gösterdiğini söyledi.

Hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküntü yaşandığına dikkat çeken El-Hayik, krizlerin sona erdirilmesi için çözüm yokluğunda Gazze Şeridi’nde halkın alım gücünün yüzde 60 gerilediğini ifade etti.

El-Hayik, Gazze Şeridi’nde fakirlik oranının yüzde 80’e ve işsizlik oranının yüzde 50’ye yükseldiğini belirtti.

Kamunun ve özel sektörün daha fazla işçi ve yeni mezun istihdam edemediğini bildiren El-Hayik, tacirlerin ve işadamlarının yeni kalkınma projelerine yatırım yapamadıklarını söyledi.

El-Hayik, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan Gazze halkının yükünün hafifletilmesi ve özel sektöre destek olunması için talimat vermesini istedi.

Gazze’deki Filistinli İşadamları Derneği Başkanı, uluslararası toplumu da Gazze’nin kurtarılması için harekete geçmeye davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.