Filistinli lider İsrail’e ‘hapishaneden’ meydan okuyor

  • 20 Nisan 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
Filistinli lider İsrail’e ‘hapishaneden’ meydan okuyor

Çağrısıyla yaklaşık 2 bin Filistinli mahkumun açlık grevine başladığı 15 yıldır hapiste bulunan Filistin direnişinin sembol isimlerinden Bergusi, hücresinden İsrail işgaline meydan okuyor.

İsrail hapishanesinde pazartesi günü toplu açlık grevini başlatmasının ardından diğer Filistinli mahkumlardan ayrılarak hücre hapsine alınan Fetih Merkez Kurulu üyesi Bergusi, pazar günü New York Times gazetesine “Neden İsrail hapishanelerinde açlık grevindeyiz?” başlıklı bir makale yazdı.

Bergusi, İsrail hapishanelerinde 15 yıldan beri tutuklu bulunduğunu aktardığı makalesinde, “Filistinlilere uygulanan illegal ve keyfi tutuklamaların yanında mahkumlara yapılan kötü muameleye hem şahit hem de bunun kurbanı oldum. Diğer tüm seçenekleri tükettikten sonra bu ihlallere direnmek için açlık grevine gitmekten başka seçenek olmadığına karar verdim. Bugün başlayan bu açlık grevinde Filistinli mahkumlar bana katılmaya karar verdi.” ifadelerini kullandı.

İsrailli siyasetçilerin son günlerdeki eleştiri okları da Bergusi’ye yöneltilmiş durumda. Hapishaneden İsrail işgaline meydan okuyan Bergusi, İsrail basınını da en çok meşgul eden konu haline geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.