Filistinli Milletvekili, Fransa’dan Irkçılığa Ä°zin Vermemesini Ä°stedi

  • 15 Ocak 2015
  • 1.165 kez görüntülendi.
Filistinli Milletvekili, Fransa’dan Irkçılığa Ä°zin Vermemesini Ä°stedi

Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi Filistin Åžubesi BaÅŸkanı Mervan Ebu Ras, Fransız Carlie Hebdo gazetesinin yeni sayısında Peygamber Efendimiz’e -s- hakaret içeren karikatürler yayınlamasını kınadı. Ebu Ras, gazetenin provakasyonuna tepki olarak ÅŸiddete baÅŸvurulmasına karşı olduklarını da bildirdi.

Milletvekili Mervan Ebu Ras, konuyla ilicili yaptığı yazılı açıklamada, Peygamber Efendimiz’e -s- hakaret içeren karikatürlerin ve ifadelerin yeniden yayınlanmasının dünyadaki tüm Müslümanların duygularını derinden etkileyeceÄŸini belirterek, özellikle Batı’da Ä°slam’ı ve Müslümanları hedef alan ırkçılığın yükseliÅŸe geçtiÄŸine dikkat çekti.

Bu tür provokasyonların intikam ve tepki olarak ÅŸiddete baÅŸvurma arzusunun yayılmasına neden olduÄŸunu ifade eden Ebu Ras, Fransa Hükümeti’ni ırkçılıkla mücadeleye ve ırkçılığın yayılmasını önlemeye davet etti.

Ä°slam’a karşı ırkçılığın Batı’da asılsız bahanelerle artış gösterdiÄŸine iÅŸaret eden Ebu Ras, Peygamber Efendimiz’e hakaret edenlerin hukuken, ekonomik ve siyasi olarak cezalandırılmasını, adaletin karşısına çıkarılmasını istedi.

Filistinli milletvekili, Peygamber Efendimiz’e -s- hakaret içeren karikatürler yayınlamak gibi davranışların uluslararası toplumda etnik ve dini fitne çıkmasına neden olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.