Filistinli Milletvekili Mübarek: Gözaltılar Devam Ettiği Sürece Uzlaşıdan Bahsetmenin Anlamı Yok…

  • 26 Ocak 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Filistinli Milletvekili Mübarek: Gözaltılar Devam Ettiği Sürece Uzlaşıdan Bahsetmenin Anlamı Yok…

Filistinli milletvekili Ahmed Mübarek, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da direniş taraftarlarını hedef alan siyasi gözaltı politikasını devam ettirdiği sürece uzlaşıdan bahsetmenin hiçbir anlamı olmayacağını söyledi.

Milletvekili Mübarek, bugün (25 Ocak Pazar) “El-Barlaman” gazetesine verdiği demeçte, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin işgal rejimiyle güvenlik işbirliği yaptığını, yaptıklarının hukuki yönden uygunluğunu gözetmediğini, yargıya ve yargının rolüne hiçbir değer vermediğini, yargının bağımsız olmadığını ve diktelere boyun eğdiğini ifade etti.

İnsan hakları örgütlerinin rolünün ihlalleri belgeleyerek rapor yayınlamakla sınırlı olduğunu ve bunun dışında siyasi gözaltıları sona erdirecek hiçbir şey yapamadığını belirten Mübarek, insan hakları örgütlerinden üzerine düşen görevi yapmalarını ve ihlallerin sona erdirilmesi için uluslararası mahkemelerde dava açmalarını istedi.

Batı Yaka milletvekilleri olarak ellerinin bağlı olduğunu söyleyen Mübarek, oğlunun iki gün önce üniversiteden dönüşü sırasında gözaltına alındığını ve hiçbir şey yapamadığını ifade etti. Mübarek, “Burada resmi kurumlar bize hiçbir değer vermiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.