Filistinli Parlamenter Said: Gerekçe ne olursa olsun siyasi tutuklamalar kabul edilemez bir suç

  • 09 Mayıs 2015
  • 960 kez görüntülendi.
Filistinli Parlamenter Said: Gerekçe ne olursa olsun siyasi tutuklamalar kabul edilemez bir suç

Filistinli parlamenter Halid Said, gerekçe ne olursa olsun siyasi tutuklamaların kabul edilemez bir suç olduğunu belirterek, Batı Yaka’da ki bazı yetkililerin siyasi tutuklu olmadığına dair verdikleri bilgilerin doğru olmadığını, yaşananların bunu yalanladığını söyledi.

Said, bazı şahısların Batı Yaka’da siyasi tutuklu olmadığına dair verdikleri beyanatları eleştirerek, “Ancak gelişmeler ve yaşananlar onları yalanlıyor. Bazı tutuklular serbest kalınca sorgulamanın ekseninin siyasi görüşleri ve tercihleri olduğunu beyan ediyorlar. Kendilerine görüşleri, düşünceleri, kime oy verecekleri ve şahıslarla ilgili kanaatleri soruluyor. Bunlar insanların görüşleri nedeni ile tutuklandığını gösteriyor. Bu tutum uzlaşıyı amaçlayan siyasi sürece asla hizmet etmiyor” dedi.

Milletvekili Said devamında şuları söyledi: “Siyasi tutuklamaların arkasında bölünmeden nemalanan kişiler, Filistin birliğini istemeyen şahıslar var. Uzlaşı konusunda bazı dosyaların çözüme yaklaştığını gören bu insanlar havayı germek ve süreci sıfır noktasına döndürmek için tutuklama işini arttırıyorlar. Siyasi tutuklamalar herkesten önce bu işi yapanlara zarar verir. Kanunsuz ve hukuksuz yapılan bu tutuklamalar Filistin halkı tarafından nefretle karşılanıyor. Bu Filistin toplumunun parçalanmasına, insanların birbirlerine kin duymasına ve bölünmenin sürmesine neden olmaktadır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.