Filistinli Şehit Kasravi Yüzlerce Kişinin Katıldığı Törenle Cenin’de Toprağa Verildi

  • 18 Ocak 2016
  • 880 kez görüntülendi.
Filistinli Şehit Kasravi Yüzlerce Kişinin Katıldığı Törenle Cenin’de Toprağa Verildi

Batı Yaka’nın Cenin kentinde dün (17 Ocak Pazar) akşam yüzlerce Filistinli, Nablus kentinin güneyindeki Havara kontrol noktasında işgal güçlerince şehit edilen 21 yaşındaki Visam Mervan Kasravi’yi son yolculuğuna uğurladı.

İşgal güçleri Kasravi’yi dün akşam Havara kontrol noktasında işgal askerlerine yönelik bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit etti.

Filistin Sivil İrtibat Heyeti’nin şehit Kasravi’nin naaşını işgal güçlerinden şehit edilişinden iki saat sonra teslim aldığı ifade edildi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan şehidin ailesi, işgal güçlerinin Filistinli genci Nablus’taki işyerine giderken şehit ettiğini ve Kasravi’nin Havara kontrol noktasından her gün geçiş yaptığını söyledi.

Şehit Visam Kasravi’nin amcası Mühenned Kasravi, Filistinli gencin işiyle çok ilgili olduğunu ve daima kendine ait bir ev inşa etmeyi hayal ettiğini, şehit olmadan bir süre önce hayalini kurduğu evi yapmaya başladığını ifade etti.

Amca Mühenned Kasravi, Filistinli gençlerin hayallerini katleden işgal güçlerinin yeğeni Visam’ın evlenip baba olma hayalini de katlettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.