Filistin’li yetkili: Amerika Filistin’in dünya haritasından silinmesini istiyor

  • 24 Şubat 2018
  • 1.079 kez görüntülendi.
Filistin’li yetkili: Amerika Filistin’in dünya haritasından silinmesini istiyor

Filistin Kurtuluş teşkilatı yürütme komitesi üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Amerika başkanı Trump’ın Filistin karşıtı girişimlerine değindiği açıklamasında, Washington’un Filistin meselesinin sonlanması için topyekun bir savaş başlattığını ifade etti.

İrna haber ajansına konuşan Ebu Yusuf, Amerika’nın tüm güç ve nüfuzuna rağmen, Filistin halkının meşru ve yasal haklarının elde edilmesine mani olamayacağını belirtti.

Amerika’nın Filistin halkına karşı hasmane politikalarına değinen Ebu Yusuf, şöyle dedi: Amerika mali destekleri kesme gibi türlü tehditlerle Filistinlilerin uzlaşma masasına oturmasını istiyor, bu ise Washington’un Filistin halkına karşı düşmanlığının açık göstergesidir.

Amerika’nın Filistinlilere karşı hasmane tutumunun asıl hedefi Filistin meselesini sonlandırmak olduğunu kaydeden Ebu Yusuf ” Amerika işgal edilen Filistin topraklarında Yahudi site inşaatının devam etmesi ve Siyonist yerleşimcilerin sayısının artması için Siyonist işgalcilerle işbirliği yapmaktadır”ifadesini kullandı.c

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.