Filistinliler içme suyunun siyonistlerce kirletilmesinden kaygılı

  • 22 Haziran 2016
  • 964 kez görüntülendi.
Filistinliler içme suyunun siyonistlerce kirletilmesinden kaygılı

Ürdün Nehri Batı Yakasının muhtelif bölgelerinde yaşayan Filistinliler, siyonist bir Haham’ın Filistinlilerin içme suyunun kirletilebileceği yönünde fetva vermesi karşısında kaygılarını bildirdiler.

Sky News televizyonunun bildirdiğine göre Filistinli yerel yetkililer, siyonist bir Haham’ın Filistinlilerin içme suyunun zehirletilmesini istemesi ardından Batı Şeria’da siyonist sitelere yakın mekanlarda halkın içme suyu konusunda derin tedirginlik yaşadıklarını bildirdi.

Filistinliler söz konusu haham’ın fetvasını kınayarak uluslararası örgüt ve kurumlardan bu konudaki tehdit ve tehlikenin giderilmesi yönünde gerekli adımları atmalarını istediler.

El Menar televizyonu daha önce, İsrail’deki “Sessizliği Bozanlar” adlı bir kuruluş’tan naklen, Yerleşimci Hahamlar Kurulu Başkanı Şolomo Melmid’in Yahudi yerleşimcilere, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerindeki Filistinlilerin içme suyunu zehirleyebilecekleri yönünde fetva verdiğini açıklamıştı.

Sessizliği Bozanlar adlı kuruluş, Filistinlilerin içme sularının zehirlenmesi fetvasını veren hahamdan naklen suların zehirlenmesinin Filistinlilerin bulundukları bölgeleri terk etmesini sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

Yerleşimcilere Karşı Ulusal Büro ise bu fetvanın da İsraillilere Filistinlilerin zeytinlerini yok etme veya mallarını çalma fetvası veren daha önceki hahamların fetvalarına benzediğini söyledi.

Öte yandan siyonist askerler Filistinliler üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla dün Beyti Lehm, Nablos, Tulkerm, Kalkiliya ve el-Halil şehirleriyle Beytul Mukaddes’e saldırarak en az 20 Filistinliyi göz altına almışlardı.

Siyonistler ayrıca dün tekrar Mescidi Aksa’ya saldırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.