Filistinliler, İsrail’le Yapılan Gaz Anlaşmalarının İptal Edilmesini İstiyor

  • 04 Ocak 2015
  • 840 kez görüntülendi.
Filistinliler, İsrail’le Yapılan Gaz Anlaşmalarının İptal Edilmesini İstiyor

İsrail’i Boykot Ulusal Komitesi (BDS), Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Filistin Hükümeti’nin İsrail’le gaz anlaşması imzalamasını engellemek için parlamento gruplarının, Filistinli ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının katılacağı büyük bir baskı grubu oluşturma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Komite, konuyla ilgili dün (3 Ocak Cumartesi) yayınladığı bildiride, geçen yılın başlarında işgal rejimiyle yirmi yıllık ve 1.2 milyar dolar değerinde gaz satın almak için ilke anlaşması imzalayan hükümete ve özel sektör şirketlerine karşı bu yılın ilk aylarında geniş katılımlı halk hareketleri düzenleneceğini söyledi.

İsrailliler ve Filistinliler arasında imzalanan gaz anlaşmasının Ürdün ve Mısır’ın da İsrail’den gaz satın alma anlaşması imzalamasına yol açtığını ifade eden komite, her üç anlaşmanın da kabul edilemez olduğunu belirtti.

Filistin Yönetimi, Ürdün ve Mısır’ı İsrail ile imzaladıkları gaz anlaşmalarından vazgeçmeye davet eden BDS, söz konusu anlaşmaların İsrail’e bağımlılığı artırdığını, bunun da Arapların ve Filistinlilerin İsrail’e karşı direnişiyle ters düştüğünü ifade etti.

Bu arada Ürdünlü gruplar, 23 Ocak’ta ülkenin dört bir yanında İsrail ile imzalanan gaz anlaşmasını protesto için gösteriler düzenleneceğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.