Filistinlilerden terör rejiminin ezan yasağına tepki

  • 12 Mart 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
Filistinlilerden terör rejiminin ezan yasağına tepki

Terör rejimi İsrail parlamentosunda camilerin hoparlöründen ezan yayınlanmasına dair yasakla ilgili olarak Filistin halkının tepkileri sürüyor.

İsrail’in işgalindeki filistin topraklarının  kuzeyinde  yüzlerce filistinli  dün düzenledikleri gösteride,  terör rejiminin bu girişimini kınadılar.  Benzeri bir gösteri de Gazze Şeridi’nde düzenlendi.

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin ezanı yasakladığı, Mescidi Aksa’nın hürmetini çiğnediğini bu hassas ve kritik aşamada Kudüs’teki kuruluşlarla esnafa destek üzerinde odaklanmak gerektiğini söyledi. Kudüs’te faaliyet gösteren Filistin Düşünce Forumu’nun Kudüs Basın Kulübü ile birlikte Kudüs Şihab Fakültesinde düzenlediği sempozyumda konuşan Şeyh Sabri, kendi kendine yetecek düzeyde sağlam adımlarla yürüyebilecek bağımsız Kudüs ekonomisi için çalışmak gerektiğini ifade etti.Şeyh Sabri, Kudüs’teki ekonomiyi bağımsız kılmaya katkı sağlayacak, düşmanın ambargo, kuşatma ve dışlama politikaları karşısında alternatif olacak şekilde Kudüs için bir fon oluşturulması çağrısı yaptı.

İşgal rejimi parlamentosu (Knesset) ezan yasağı yasası olarak bilinen yasa tasarısının düzeltilmiş halini geçen çarşamba günü yapılan ilk oylamasında kabul etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.