Filistinlilerin işgal rejiminin Cenin katliamına yanıtı

  • 29 Ocak 2023
  • 74 kez görüntülendi.
Filistinlilerin işgal rejiminin Cenin katliamına yanıtı

Siyonist rejim askerlerinin Perşembe günü sabah saatlerinde Cenin Kampı’na düzenlediği ve 9 Filistinliyi şehit edip, birkaç Filistinliyi de yaraladığı saldırının ardından, dün işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’da direniş tarafından eylemler düzenlendi.

Bu bağlamda işgal rejimi medyası, direnişin işgal altındaki Kudüs’te büyük operasyon gerçekleştirdiğini ve en az 8 Siyonist’i etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
İşgal medyasına göre, Kudüs’ün Nafiye Yakup mahallesinde düzenlenen eylemin Cenin’de yaşananlara bir yanıt olabileceğini bildirdi.
Bu eylemin ardından Siyonistler, işgal topraklarındaki diğer noktalar ve bölgelerde benzeri operasyonların yapılabileceğinden adeta dehşete kapıldılar.
Dünkü operasyonların iki meydanda gerçekleştiği ve eylemcinin aracından inerek, ateş açtığı, bunun sonucu en az 8 Siyonist yaralanırken, bazı kaynaklara göre 5 ve diğer bazı kaynaklara göre 12 Siyonist de yaralandığı belirtildi.
Gelen haberlere göre, işgal altındaki Kudüs’te işgalcilere karşı büyük operasyonu gerçekleştiren genç, şehit düştüğü ana kadar ateş etmeye devam etti.
İşgal güçlerinin Perşembe günü  sabahın erken saatlerinden itibaren Cenin Mülteci Kampı’nı basarak 9 kişinin şehit edilmesine, 4’ü ağır 20 kişinin de yaralanmasına neden olan bir katliam gerçekleştirmelerine tepki ve öfke nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs civarında sabah saatlerine kadar çatışmalar yaşandı ve işgalci askerlere yönelik ateşli saldırılar gerçekleştirildi.
Ayrıca dün gece Batı Şeria’nın değişik şehirlerinde ve Kudüs’te işgal katliamlarına karşı gösteriler düzenlendi.

Benzer şekilde Gazze’de ve 1948’de işgal edilmiş bölgelerde de gösteriler ve protesto yürüyüşleri düzenlendi. İşgal rejimi askerleri ve Siyonist yerleşimcilerin peşpeşe işlediği cinayetler yüzünden direniş gençleri Batı Şeria’daki operasyonları da devam etmekte.
İşgal altındaki Kudüs’te gerçekleşen büyük operasyonun ardından Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler, kutlama yaptılar.
Hamas Hareketi Sözcüsü Hazım Kasım, Kudüs’teki kahramanca operasyonun Cenin şehitlerinin intikamını almak için olduğunu belirtirken, İslami Cihat Sözcüsü Tarık Azizeddin de, bu operasyonu kutlayarak, düşmanın ancak zor dilinden anladığını vurguladı.
Filistin Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe de Kudüs operasyonuna gösterdiği tepkide, kendi milletine Kudüs operasyonunu tebrik ederek, bu operasyonun kapsamlı halk direnişinin yeni bir aşamasının başlangıcı olduğunu vurguladı.
İşgal altındaki Kudüs’teki büyük operasyon ve Batı Şeria’daki eylemler, bir kez daha Filistinlilerin artık Siyonist rejimin herhangi bir cinayetine yanıt verme gücüne sahip olduğunu ortaya koydu.
İşgal topraklarında direniş alanı sadece Gazze ile sınırlı değil artık. İşgal altındaki topraklardan Batı Şeria’ya kadar her yere yayılmıştır.
Siyonist rejim yaptığı onca cinayet, saldırı ve işgaline rağmen, Filistinlileri susturup, yıldırabilmiş değil. Tam tersine her saldırısından sonra, Filistinliler ve direnişin mücadele kararlılığı daha da artmıştır.
Filistinli yetkililerin bildirdikleri gibi, Filistin halkının işgal rejimine karşı mücadelesinde yeni bir sayfa açılmıştır. Siyonist rejimi her zamanki gibi, ABD’nin desteği ile artan cinayetleriyle Filistinlileri bastırmaya bundan sonra da çalışacaktır. Ancak Kudüs’teki büyük operasyon, Siyonist rejimin yanlış hesaplar yaptığını ortaya koymuştur./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.