Firuzabadi: Beşar Esad’ı Ortadan Kaldırmak Siyonistlerin Diktesi ve İsteğidir

  • 16 Mart 2016
  • 922 kez görüntülendi.
Firuzabadi: Beşar Esad’ı Ortadan Kaldırmak Siyonistlerin Diktesi ve İsteğidir

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyyid Hasan Firuzabadi, Suudi hükümetinin ve Al-i Suud’a bağlı Suriye’deki muhaliflerin devam eden ve gelecekte yapılacak olan müzakerelerdeki tutumuna tepki olarak şunları söyledi: “Bir ülke ve millet için seçilecek olan başkan, o ülke halkının oylarıyla belirlenmelidir. Bir lider veya bir ülke başkanının reddi ya da onayında siyasi baskı yapmak, halkın iradesine aykırı ve antidemokratiktir.

Suudiler hala 15 yıl öncesinde yaşadıklarını zannediyorlar ve küresel güçlerin Al-i Suud’u işbaşına getirerek, İslam coğrafyasına hâkim kılmaları için eylemler gerçekleştirmelerini istiyorlar. Bu gerici düşünce, sahte bir uykuda görülen rüyadır ve asla tabir olmayacaktır.”

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyyid Hasan Firuzabadi Arabistan hükümetinin ve Suriye’deki Suudilere bağlı grupların Beşşar Esad’ı ortadan kaldırmadaki ısrarlarının IŞİD terör örgütünün yayılması ve Suriye’de tekfirci hükümetin kurulması demek olduğunu belirterek, “Beşşar Esad’ı ortadan kaldırmak Siyonistlerin diktesi ve isteğidir” vurgusunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.