FKÖ Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın Şehit Edilmesiyle Ne Yapacağı Konusunda Çıkmaza Girdi…

  • 11 Aralık 2014
  • 854 kez görüntülendi.
FKÖ Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın Şehit Edilmesiyle Ne Yapacağı Konusunda Çıkmaza Girdi…

Filistin özerk yönetiminin uzlaşı hükümetinde görevli bir bakanın işgal rejimi askerleri tarafından öldürülmesi olayı karşısında toplanan Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu yine kesin bir karar alamadan toplantısını bitirdi. Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın şehit edilmesi olayı karşısında nasıl bir yol izleneceği konularını tartışmayı ise Cuma gününe ertelemeyi kararlaştırdı. Sadece Yürütme Kurulu’nun irtibat halinde olduğunu ve bu süre içinde durumu değerlendireceğini açıklamakla yetindi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görüşmeler içinden farklı kaynaklardan edindiği bilgilere göre konu tartışma ve değerlendirme yapma amacıyla ertelenmedi. Aksine havanın fazla gerginleştirilmemesi yönünde kararlar vardı. Fakat halkın tepkilerine neden olacağı düşünüldüğünden bu kararların kamuoyuna açıklanmaması istendi.

İşgal rejimiyle siyasi ilişkileri sürdürmekte son dönemde zaten bazı sıkıntılar yaşayan Mahmud Abbas böyle bir olaydan dolayı iplerin tamamen kopmasından yana değildi. O yüzden sergilenecek olumsuz tavırla ilgili kararların ertelenmesi yönünde bir tavırla geçiştirilmesini istiyordu.

Yine Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin sağlam bir kaynaktan aldığı bilgiye göre Mahmud Abbas, bu aşamada siyonist işgal rejimiyle güvenlik işbirliği anlaşmasını tamamen dondurma işinin ciddi şekilde ele alınmasını uygun görmüyordu. O yüzden FKÖ Yürütme Kurulu toplantısında bu konunun sadece öylesine bir gündeme alınması ve yüzüne bakılmadan geçilmesi uygulamasına başvuruldu.

Özerk Yönetim güvenlik teşkilatından bir üst düzey yetkili de işgal rejimiyle güvenlik ilişkileri konusunda yeni bir uygulamanın ve yeni bir siyasetin olmadığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.