FKÖ liderlerinden Yasir El-Vadiye: Hamas, İddia Edildiği Gibi Gazze Şeridi’nde Ayrı Bir Devlet Kurmak İstemiyor

  • 14 Nisan 2015
  • 847 kez görüntülendi.
FKÖ liderlerinden Yasir El-Vadiye: Hamas, İddia Edildiği Gibi Gazze Şeridi’nde Ayrı Bir Devlet Kurmak İstemiyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderlerinden Bağımsız Şahsiyetler Birliği Başkanı Yasir El-Vadiye, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın bazı medya organlarının iddia ettiği gibi Gazze Şeridi’nde ayrı bir devlet kurmaya çalışmadığını söyledi.

El-Vadiye, bugün (14 Nisan Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistinli liderlerden ve Hamas liderlerinden Gazze konusunda defalarca Gazze’de devlet kurma gibi bir planlarının olmadığını işittiklerini ifade etti.

“Gazze, Batı Yaka ve ebedi başkent Kudüs arasında fark yok. Filistin tek bir bütündür ve bölgeleri arasında ayrım yapılamaz” diyen El-Vadiye, taraflar arasında yapılan tüm suçlamalara verilecek gerçek cevabın uzlaşı anlaşmasının uygulanması yönünde pratik adımların atılması ve iç sahayı etkileyecek açıklamalardan kaçınılması olacağını söyledi.

Bağımsız Şahsiyetler Birliği Başkanı El-Vadiye, Filistin sahasını bulandıracak ve uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesini aksatacak atışmaları ve suçlamaları reddederek, pusulanın Filistin saflarının birleştirilmesine yöneltilmesi gerektiğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.