Foto: Yemen Halkından Savaş Cephelerine Görülmemiş Yardım

  • 22 Eylül 2016
  • 9.404 kez görüntülendi.
Foto: Yemen Halkından Savaş Cephelerine Görülmemiş Yardım

Yemenli aşiretler topladıkları gıda ve diğer yardımları, savaş cephelerinde batıla karşı savaşan Allah erlerine gönderdiler.

Yemenli aşiretler toplamış oldukları 6000 sepet üzüm, onlarca inek ve koyun, 20 milyon Riyal para, 1 kilo altın, su, yemek ve şekerden oluşan yardımlarını, muhteşem bir törenle savaş cephelerine gönderdiler.

Yemenli aşiretler, bundan 2 hafta öncede cephede Suudi rejime karşı savaşan Yemen ordusu ve halk komitelerine yardım malzemesi göndermişti.

Yemen halkı Suudi-Amerika işgalinden kurtulmak için, en değerli mallarını Allah yolunda vermeye hazır olduklarını söylüyor.

Suudi rejim ve müttefiklerinin masum Yemen halkını öldürmesi, Yemenlilerin düşmana karşı olan mücadele ruhunu daha da körüklüyor.

Yemen halkının savaş cephelerine yaptığı yardım, İran-Irak savaş yıllarında İran milletinin savaş cephelerine yapmış olduğu yardımları hatırlatıyor.

Suudi Arabistan rejimi, Amerika’nın desteğini alarak kurduğu Arap koalisyonu sayesinde Yemen’in firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi ülkenin başına getirmeye çalışıyor.

Vekâlet savaşının başladığı günden buyana, Suudi Arabistan’ın düzenlediği hava saldırılarında 7000 masum insan hayatını kaybederken, onbinlercesi de yaralandı.

Suudi Arabistan’ın düzenlemiş olduğu hava saldırılarında şimdiye kadar ülkenin %80 altyapısı, özellikle de hastaneler, okullar ve yerleşim merkezleri tamamen çökmüş durumda.

Yemen halkı, düşmanın gelişmiş silahlarına ve ambargosuna aldırış etmeden ellerinde ki imkânlar dâhilinde ülkelerini korumaya çalışıyor. Yemen halkı ve halk komiteleri, Suudi Arabistan rejimine karşı vermiş oldukları savaşın yanında, Suudilerin göndermiş olduğu tekfirci teröristlere karşıda da istiklal mücadelesi vermekte.

Yemen halkı, haklı direnişi sayesinde önümüzde ki günlerde Suudi Arabistan’ı müzakere masasına çekerek, isteklerini kabul ettirmeyi başaracaktır bunda kimsenin şüphesi olmasın. Suudi rejim, şimdiye kadar birçok kez Yemen krizinin siyasi yolla halledilmesini sağlayacak müzakereleri önşart koşarak sekteye uğratmıştı.

yemen-1 yemen-2 yemen-3 yemen-4 yemen-5 yemen-6 yemen-7 yemen-8 yemen-9 yemen-10 yemen-111 yemen

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.