Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, G20 Türkiye Zirvesi ziyaretini iptal etti

  • 14 Kasım 2015
  • 858 kez görüntülendi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, G20 Türkiye Zirvesi ziyaretini iptal etti

Fransa’da polis, Paris’in farklı kesimlerinde düzenlenen 7 ayrı eş zamanlı saldırıda en az 160 kişi hayatını kaybetti.

En ağır can kaybının Bataclan konser salonunda olduğu öğrenildi. Paris Belediye Başkan Yardımcısı, saldırganlar tarafından rehin alınan kişilerden en az 118’inin öldürüldüğü belirtti.

Yapılan açıklamaya göre Paris’teki 7 ayrı saldırıda,160’tan fazla kişi hayatını kaybetti. Stadyum yakınlarındaki saldırılardan ikisinin intihar eylemi, birinin de silahlı saldırı olduğu açıklandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Ülkede kırmızı alarm verildi. Hollande’nin ayrıca G20 Türkiye Zirvesi ziyareti iptal ettiği bildirildi.

Öte yandan Paris’te okullar tatil edilirken, toplu ulaşım araçlarının da çalışmayacağı açıklandı. Polise destek için Paris sokaklarına çok sayıda asker konuşlandırıldı. Cumhurbaşkanı Hollande, tüm sınır kapılarının kapatıldığını duyurdu.
Hollande düzenlediği basın toplantısında, “Kimin terörist kimin suçlu olduğunu öğreneceğiz. Tabi ki kurbanları yaralıları düşünüyorum. Herkese barış çağrısında bulunuyorum. Teröre karşı Fransa birlik içinde olmalı. Şu anda bizi korkutmayı başardılar ama bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum”ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.