Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Küba’ya Resmi Bir Ziyaret Düzenledi

  • 12 Mayıs 2015
  • 599 kez görüntülendi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Küba’ya Resmi Bir Ziyaret Düzenledi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Küba’ya resmi bir ziyaret düzenledi. Bu ziyaretle birlikte Hollande Küba’ya giden ilk Fransız lider oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Küba’yı ziyaret eden ilk Fransız devlet lideri oldu. Önce Saint-Barthelemy, Saint Martin, Martinique ve Guadaloupe’u ziyaret eden Hollande ardından Küba’ya geçti.

Fransa cumhurbaşkanını, başkent Havana’da Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Rogelio Sierra ve üst düzey hükümet temsilcileri karşıladı. Hollande ayrıca ABD ile Küba arasındaki diplomatik yakınlaşmanın ardından ülkeyi ziyaret eden ilk Avrupalı lider oldu. Hollande, havaalanında yaptığı konuşmada bu yeni dönemde Küba’ya dostluk eli uzattıklarını söyledi.

Hollande, “ABD Başkanı Barack Obama’nın iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik kararının ardından, Avrupa ile birlikte Fransa bu süreci destekliyor. Küba, Fransa ile sadık bir müttefike sahip olabilir.” dedi.

Küba ziyaretinde Hollande’a beş bakan ve 20’ye yakın iş adamı eşlik ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ilerleyen saatlerde Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun konuğu olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.