Fransa: Esad’ın Görevi Bırakması Bizim İçin Ön Koşul Değil

  • 10 Eylül 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Fransa: Esad’ın Görevi Bırakması Bizim İçin Ön Koşul Değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve Paris’in Suriye’deki teröristlerin Avrupa ve Rusya’ya kaçma olasılığından endişe duyduğunu söyledi.

 Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Moskova’daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Fransız partnerlerimizin Suriye’deki teröristlerin Avrupa, Orta Asya ve Rusya’ya kaçma girişiminde bulunma olasılığından duyduğu endişeyi biz de paylaşıyoruz. Teröristler, kaçmayı başarmaları halinde bu bölgelerde yeni tehditler oluşturabilir” dedi.

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Suriye konusunda 6. tur müzakerelerin 14 eylül tarihinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacağını bildirdi.

LE DRİAN: ESAD’IN GÖREVİ BIRAKMASI, ÖN KOŞUL OLMAMALI

Le Drian da, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görevi bırakmasının siyasi geçiş sürecinin başlaması için bir ön koşul olmaması gerektiğini söyledi.

Le Drian, “Esad’ın koltuktan inmesinin Suriye’de siyasi geçiş sürecini başlatmak için bir ön koşul olmadığı daha önce ifade edilmişti. Fransa da, Esad’ın siyasi geçiş sürecinin ana hedefi olmadığını belirtiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.