Fransa, İngiltere gibi batılı ülkelerden siyonistlerin cinayetlerine tepki

  • 15 Mayıs 2018
  • 1.106 kez görüntülendi.
Fransa, İngiltere gibi batılı ülkelerden siyonistlerin cinayetlerine tepki

Batılı ülkelerden terör rejimi İsrail’in dün Filistinlilere yönelik cinayetlerine cılız da olsa tepkiler geldi.

İngiltere, Gazze sınırında barışçıl gösteriler düzenleyen Filistinlilere yönelik şiddetten kaygılı olduğunu bildirdi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi “10 Numara”dan yapılan açıklamada, “Gazze’deki şiddet ve ölüm haberlerinden kaygılıyız.” ifadesi kullanıldı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsiclisi Federica Mogherini ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres gibi İngiltere’nin de Gazze sınırındaki katliamdan dolayı İsrail’i kınamaktan kaçınması dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Gazze’de Filistinlilere ırkçı İsrail güçlerince yapılan saldırıları kınadı.

Kanada da terör rejimi İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerinin kabul edilemez boyutta olduğunu bildirerek tepki gösterdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi’nde, İsrail’in ateşiyle aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin trajik şekilde hayatlarını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanmasını nefret ve derin endişeyle karşılıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Gazze’nin işgalt altındaki Filistin toprakları sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını ve ırkçı İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için “milyonluk yürüyüş” adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenlediler.

Irkçı İsrail askerleri, Gazze sınırında dün düzenlenen gösterilere katılan şimdiye kadar 50’den fazla Filistinliyi şehit etti, 448’i gerçek mermiyle olmak üzere binlercesini de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.