Fransa ve İran taşımacılık alanında işbirliğinde bulunacak

  • 30 Temmuz 2015
  • 1.080 kez görüntülendi.
Fransa ve İran taşımacılık alanında işbirliğinde bulunacak

İran İslam cumhuriyeti Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı, İran ile Fransa arasında taşımacılık ve şehircilik alanında geniş işbirliğinin yapılacağını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi dün Tahran’da Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius ile görüşmesi ardından yaptığı açıklamada, İran ve fransa’nın muhtelif taşımacılık, mesken ve şehircilik alanlarında kendi işbirliklerini daha da artırabileceklerini söyledi.

Ahundi, İran hava taşımacılık filosunun %50’sinin Fransız Airbus ve diğer bir Avrupa firmasına ait olduğunu, Fransa’ya yaptığı son ziyaretinde havacılık filosunun yenilenmesi ve yedek parçalar hususunda Fransa yetkilileri ile görüşmelerinin olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius’da Ahundi ile görüşmesi ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fransa heyetinin Tahran ziyaretinin çok olumlu geçtiğini, muhtelif ekonomik projelerde İran ve Fransa şirketleri arasında işbirliği seviyesinin yükseltilmesi konusunda İranlı yetkililerle çok olumlu görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.