Fransa’dan Hilly’ye tepki: İran Bercam’a bağlı kalmıştır

  • 06 Eylül 2017
  • 1.095 kez görüntülendi.
Fransa’dan Hilly’ye tepki: İran Bercam’a bağlı kalmıştır

Fransa’nın Amerika büşükelçisi Gerard Araud, Amerika’nın BM temsilcisi Nicky Hilly’nin Bercam nükleer anlaşmasına yönelik tutumuna tepki göstererek, İran İslam Cumhuriyeti bu anlaşmadaki tüm yükümlülüklerine bağlı kaldığını belirtti.

Fransa’nın Amerika büyükelçisi Gerard Araud, Amerika’nın BM temsilcisi Nicky Hilly’nin Salı günü Bercam nükleer anlaşmasına yönelik açıklamasının ardından twitter hesabında, İran ile anlaşma sırf nükleer mesele üzerine olduğunu ve başka konuları kapsamadığını, İran şimdiye kadar bu anlaşma çerçevesinde tüm yükümlülüklerine bağlı kaldığını yazdı.

Amerika’nın BM temsilcisi Nicky Hilly Salı günü yaptığı açıklamada, Bercem nükleer anlaşması eksik ve kısıtlı bir anlaşma olduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti bu anlaşmayı defalarca ihlal ettiğini ileri sürdü.

Reuters’in haberine göre Hilly açıklamasında şöyle dedi: eğer ABD Başkanı Donald Trump kongreye İran nükleer anlaşmaya bağlı kalmadığını bildirirse, bu durum Amerika’nın anlaşmadan çekildiği anlamına gelmez.

American Interprise müessesesinde yaptığı konuşmasının devamında Hilly ayrıca Donald Trump’ın gelecek ay İran’ın Bercam nükleer anlaşmasına bağlı kalıp kalmadığını hakkında nasıl bir karar alacağını bilmediğini ifade etti.

Bilindiği üzere İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer anlaşma Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğü girdi, ancak Amerika 5+1 grubunun bir üyesi olaras sürekli bu anlaşmanın uygulanması yolunda engel çıkarmaya başladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.