Fransa’nın Teröristleri Destekleyen Açıklamasına İran’dan Sert Tepki!

  • 08 Şubat 2018
  • 878 kez görüntülendi.
Fransa’nın Teröristleri Destekleyen Açıklamasına İran’dan Sert Tepki!

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai, dün Fransa’nın İran büyükelçisi ile görüşmesinde, Halkın Münafıkları terör örgütünün Fransa’da faaliyetlerini sürdürmesini eleştirerek, ”Fransa bugün İran’da cinayet işleyen teröristlerin yuvasına dönüşmüştür’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Rızai, sözkonusu görüşmede, Halkın Münafıkları terör örgütünün Fransa’da serbest bir şekilde konferanslar düzenlediğini belirterek, Fransa içişleri bakanlığının aslında bu terör örgütüne sınırlamalar getirebileceğini söyledi.

Rızai, İran’ın füze gücüne de işaretle, ‘füze, İran İslam Cumhuriyeti açısından en önemli caydırıcı silahtır’ dedi.

Sözkonusu görüşmede Fransa’nın İran büyükelçisi Fransuva Senmu, terörizmle ilgili olarak iki taraf arasında bazı yanlış anlamaların olduğunu ve Avrupa kamuoyunun genel olarak İran’la ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığı ama Fransa hükümetinin tamamen, İran’ın terörizmle mücadelesini çok iyi bildiğini söyledi.

Fransa büyükelçisi, İran’ın füze gücü meselesinin muhtelif boyutlarda ele alınabileceğini belirterek, Fransa’nın İran’ın savunma doktrinini anladığını ama bölgesel çekişmelerin de bu konuda gözönünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Fransa’nın İran büyükelçisi, ülkesinin bölgeyle ilgili olarak Amerika ile bazı görüş ayrılıklarının olduğunu belirterek, ”Paris, nükleer anlaşma ve Kudüs’ün İsrail’i başkenti olarak açıklayan Amerika’ya karşıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.