Fransız Sivil Toplum Örgütleri: Arabistan Yemen’de Katliam Yapıyor

  • 07 Eylül 2018
  • 1.495 kez görüntülendi.
Fransız Sivil Toplum Örgütleri: Arabistan Yemen’de Katliam Yapıyor

Fransa’da 16 sivil toplum örgütü cumhurbaşkanı Macron’dan, Yemen’de sivil halkın katili Arabistan’a silah satılmamasını istedi.

16 insan hakları örgütü, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’a gönderdiği mektupta en kısa zamanda Suudi Arabistan’a silah satışını durdurmasını isterken Suudi rejiminin Yemen’e kadın erkek yaşlı çocuk ayrımı yapmadan kan döktüğünü bildirdiler.

Fars Haber Ajansı’na göre, 16 insan hakları örgütü  Fransız cumhurbaşkanını Yemen’deki Suudi rejiminin suçlarının “açık ve ilkeli” şeklini kınamaya çağırdı.

Uluslararası örgütler ve insan hakları örgütleri, sürekli olarak, Suudi rejimine yönelik silah satışının durdurulmasını istemekteler.

Bu arada Yemen füze birlikleri ve Yemen Halk komite güçleri, Bedr 1 modeli iki balistik füzeyle Arabistan’ın Cizan havalimanını hedef aldı. Henüz saldırıda meydana gelen kayıp ve yaralı veya hasarla ilgili bilgi verilmedi.

Yemen ordusu füze ve halk komiteleri Salı günü de, Suudi rejiminin Aramco Ulusal Rafinerisi ve Cizan  Petrokimya Tesisini dört adet Badr 1 füzeleriyle hedef almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.