Fuad Hüseyin: Irak’tan İran’a saldırı olmamalı

  • 20 Aralık 2022
  • 143 kez görüntülendi.
Fuad Hüseyin: Irak’tan İran’a saldırı olmamalı

Irak Dışişleri Bakanı, Kürdistan bölgesindeki İran karşıtı ayrılıkçı grupların eylemlerine atıfta bulunarak, İran’ın Irak topraklarından kaynaklanan saldırılara maruz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran’ın Irak’ın Kürdistan bölgesindeki ayrılıkçı grupların mevzilerine yönelik füze saldırıları veya bu saldırıların durdurulması için İran ile sürekli görüşmelerin yapıldığını belirterek,  ”Bu  iş için geniş bir heyet oluşturuldu.” dedi.

Fuad Hüseyin, sözlerine şöyle devam etti: Irak Başbakanı Muhammed Şiya el-Sudani’nin ziyareti öncesinde İran’a gittim, ardından tekrar onunla İran’a gittim ve  İran güvenlik ve siyasi heyetiyle görüştüm. İran Dışişleri Bakanı, Ürdün’deki Bağdat 2 zirvesine katılacak ve onunla orada görüşeceğim .”

Irak dışişleri bakanı, şöyle dedi:”Irak anayasaya bağlıdır ve İran, Irak topraklarından kaynaklanan saldırılara maruz kalmamalıdır. İran’ın talepleri resmen açıklandı. İranlılar, Irak Kürdistanı’nda siyasi partilerin (bölücülerin) silahlanmasına izin vermeyeceklerini ve İran’a yönelik saldırılar düzenleyerek sınırlardan geçerek ülkelerine girmek istediklerini söylüyor.”

Irak Dışişleri Bakanı ayrıca şunları söyledi: Bu amaçla Kürdistan bölgesinin de yer aldığı bir güvenlik ve müzakere komitesi oluşturuldu. İran, Irak’ın Kürdistan bölgesinde varlığını sürdüren İran karşıtı Kürt gruplarının her türlü silahtan arındırılması gerektiğini resmen ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.