Galibaf: Azerbaycan Cum. sınırında her türlü jeopolitik değişikliğini kabul etmiyoruz

  • 11 Ocak 2023
  • 126 kez görüntülendi.
Galibaf: Azerbaycan Cum. sınırında her türlü jeopolitik değişikliğini kabul etmiyoruz

İslami Şura Meclisi başkanı Muhammed Bagır Galibaf İran ile Azerbaycan cumhuriyeti’nin küresel ve bölgesel anlamda iyi ilişkileri olabileceğine dair umutlarını dile getirerek ” Her türlü jeopolitik değişikliği kabul etmiyoruz.” dedi.

İranpress Haber Ajansının bildirdiğine göre dün akşamı Asya Parlamenter Asamblesi’nin toplantına katılmak için Türkiye’de bulunan İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bagır Galibaf oturum aralarında Azerbaycan Milli Meclisi başkanı Sahibe Gaffarova ile bir araya geldi.

Bu görüşmede İran ile Azerbaycan cum.’nin parlamenter, ekonomi ve siyasi alanlardaki ilişkilerinin önemine değinerek “Komşu ülke Azerbaycan Cum.’nin İran İslam Cumhuriyeti için özel şartları bulunmakta ve ikili ilişkilerin yanı sıra parlamenter ilişki imkanı da ilişkilerde ciddi rol oynayabilmektedir.” dedi.

Galibaf sözlerinin devamında şunları söyledi: “Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda net bir duruşumuz var ve Azerbaycan Cum. ile ticaret ve transit mübadelelerini geliştirmeye hazırız.” dedi.

Gaffarova da bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İki ülkeyi bir araya getiren sadece coğrafi şartlar ve sınır yakınlığı değil, ikimiz de Müslümanız ve İran halkının büyük bir kısmı Azerice konuşuyor.”dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.