Galibaf: Filistin İslam dünyasının birinci meselesidir

  • 24 Ekim 2023
  • 64 kez görüntülendi.
Galibaf: Filistin İslam dünyasının birinci meselesidir

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf Aksa Tufanı operasyonuna değinerek “İçinde bulunduğumuz günler, başta İslam alemi olmak üzere tüm dünya için çok önemli ve hassas günlerdir.” diye kaydetti.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Muhammed Bakır Galibaf, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun İslam ülkelerinin büyükelçileri, İran merkezli uluslararası kuruluşların sekreterleri ve başkanlarıyla yaptığı toplantıda “Yaşadığımız günlerin, başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünya için çok önemli ve hassas günler olduğunu” belirterek, şöyle konuştu:

“İmam Humeyni “Filistin meselesi İslam aleminin birinci meselesidir” buyurmuş ve bugün Filistin meselesinin dünyanın birinci meselesi olduğunu söyleyebiliriz.”

Galibaf, bu toplantıdaki açıklamasının bir başka bölümünde Aksa Tufanı operasyonuna değinerek “Filistinliler 7 Ekim’de her gün ölmek yerine onurlu bir şekilde ölmeye karar verdiler.” vurgusunda bulundu.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı ayrıca şunları kaydetti:

“Siyonistler bugünlerde çocukları toplu bir şekilde katliam ediyor. Filistinli çocuklara yönelik zulme ilişkin bu günlerde yayınlanan görüntüler, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olaydır. Batılıların ve dünyanın herhangi bir yerinde bu manzaraları görüp tepki göstermeyen hiçbir hükümetin eteklerinden bu utanç lekesi asla silinmeyecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.