Galibaf: Filistin meselesi, Siyonist rejimin yok olması ile sonuçlanacak!

  • 11 Aralık 2021
  • 666 kez görüntülendi.
Galibaf: Filistin meselesi, Siyonist rejimin yok olması ile sonuçlanacak!

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, Filistin meselesinin İslam dünyasının en önemli konusu olduğunu bildirdi.

Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu’nda konuşan Galibaf, direniş cephesinin Siyonistlerin menfurluğu yönünde delil olduğunu belirtti ve bu yolun devamının Siyonist rejimin yok olması ile sonuçlanacağını söyledi.

14 milyon Filistinlinin kendi hüviyetini koruyarak yaşadığını ifade eden Galibaf, Siyonistlerin Filistin’de soykırım yapma planlarının nihai hedefine ulaşmadığını ve Siyonist rejimin kendi etrafına bir duvar örerek kapanmasının bunun delili olduğunu söyledi.

Afganistan konusuna değinen Galibaf, o ülkenin krizdeki durumunun işgalin sonucu ve mirası olduğunu ve İslam ülkelerinin Afgan halkına yardım konusunu hızlı şekilde gündemine alması gerektiğini söyledi.

Afganistan’ın uzun vadede istikrarsızlaştırma çabalarına karşı ikazda bulunan Galibaf, ABD’nin bu ülkede uzun dönemde istikrarsızlık peşinde olduğunu, fakat İran’ın Afgan halkı karşısındaki sorumluluğunu yerine getireceğini belirterek ancak İslam dünyasının da bu konuda uyanık olması gerektiğini söyledi.

İran’da yıllardan beri 3.5 milyon Afganlı mülteci bulunduğunu ifade eden Galibaf, zalimce yaptırımlardan dolayı mevcut ekonomik kapasitelerin bu soruna cevap vermeyi zorlaştırdığını  fakat bu krizin çözümünün tüm ülkeler özellikle İslam ülkelerinin eylem ve yatırımını gerektirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.