Galibaf: İran – Türkiye iş birliği belgesi önemli

  • 11 Aralık 2021
  • 681 kez görüntülendi.
Galibaf: İran – Türkiye iş birliği belgesi önemli

İslami Şura Meclisi Muhammed Bakır Galibaf, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’a yapacağı ziyareti sırasında iki ülke arasında iş birliği belgesinin nihai şekline kavuşmasını umduklarını, zira bu belge iktisadi alanların gelişmesine vesile olacağını belirtti.

Muhabirimizin haberine göre, İslami Şura Meclisi Muhammed Bakır Galibaf Türkiye’de düzenlenen 16. İslam iş birliği teşkilatı parlamentolar birliği zirvesine katıldıktan sonra iki günlük ziyaretini tamamlayarak Cuma günü yurda döner dönmez yaptığı açıklamada şöyle dedi:

İki gün süren bu ziyareti Türkiye Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un daveti üzerine gerçekleştirdik.

Ziyareti sırasında başta Türkiye Meclis Başkanı Şentop olmak üzere bazı ikili görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Galibaf, zirvenin ana gündemi Afganistan ve göçmen krizi ve Afganistan’da yaklaşan kış ayları yüzünden şartların daha da ağır hale gelmesi ve ayrıca Filistin meselesinden ibaret olduğunu belirtti.

İki gün süren zirvede iyi kararlar alındığını ifade eden Galibaf, zirvenin kulisinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme gerçekleştirdiğini, görüşmede siyasi ve ticari iş birliği ve özellikle iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirme konularını ele aldıklarını belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun son Tahran ziyaretinde ikili ilişkilere ilişkin kapsamlı bir iş birliği belgesi konuşulduğunu, bu konuyu Erdoğan’la görüşmesinde de gündeme getirdiğini kaydetti.

Galibaf, Türkiye ziyaretinde ayrıca özel sektörle iktisadi konuların üzerine iki oturum düzenlediğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.