Galibaf: İran ve Suriye arasında iktisadi ilişkiler daha da geliştirilmeli

  • 07 Aralık 2021
  • 582 kez görüntülendi.
Galibaf: İran ve Suriye arasında iktisadi ilişkiler daha da geliştirilmeli

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Miktad ile yaptığı görüşmede ekonomik ilişkilerin gelişmesi için iki ülke özel sektörlerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Direniş cephesi düşmanlarının savaş meydanlarında elde edemediklerini ekonomik savaşta elde etmeye çalıştığını ifade eden Galibaf, bundan dolayı ekonomik ve siyasi alanda başarı elde edilmesi için çalışılması gerektiğini söyledi.

Yakın zamanda iki ülke ortak komisyonunun oluşacağını ifade eden Galibaf, ekonomik ve siyasi konuların yanında mevcut istikrarsızlığın Suriyeliler arasındaki görüşmelerle son bulması gerektiğini ve İran’ın Astana süreci çerçevesinde işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Miktad da ABD’nin İran, Suriye ve diğer ülkeler aleyhine uyguladığı zalimce ambargoların bu ülkelere diz çöktürmek için olduğunu belirterek, İran’ın Suriye halkı yanında durmasından dolayı teşekkür etti.

Mikdad, ”Ancak tüm bu zaferlere rağmen, teröristlere karşı savaş bitmedi.” diyerek, Amerika’nın Suriye’nin kuzeydoğusundaki ve güneyindeki işgalinin  tehlikeli olduğunu ve bunun sona ermesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.