Galibaf: Mücahitlik ve mücadele kazanmanın tek yoludur

  • 04 Ağustos 2022
  • 93 kez görüntülendi.
Galibaf: Mücahitlik ve mücadele kazanmanın tek yoludur

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede şöyle dedi. ”Mücahitlik ve mücadele zafere giden tek yoldur.”

Galibaf,  İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el’Nehale ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: “Mücadele ruhunu terk etmemeliyiz ve eğer bu inançtan bir an için şüphe edersek, zilleti kabul etmek olur.”

Galibaf, ”İslam milletleri ne zaman Kuranî inançlara sahip çıksalar güçleniyorlar ve ırkçı İsrail ile yaşanan 33 gün  ve 22 gün savaşları bunun en açık ispatıdır.” dedi.

Bölgedeki bazı ülkelerin Siyonist rejimle ilişkilerine ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’in son zamanlarda Batı Asya bölgesine yaptığı ziyarete değinen Galibaf, ”Siyonist rejimle işbirliği içindeki hükümetler üzerinde kamuoyu baskısı ne kadar fazla olursa, onlar için o kadar bedeli ağıro lur.” dedi.

Bu görüşmede Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri de İslam Cumhuriyeti’ni ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, İran’ın daha güçlü  ve bölgede daha renkli bir varlığa sahip olmasına atıfta bulunarak, ”Bu koşulların gölgesinde direniş akışı daha etkili ve daha belirgin bir role sahiptir.” dedi.

Ziyad el-Nehale, “Gazze’deki direnişin durumu çok iyi ve direniş güçleri güçlerini ve yeteneklerini korumayı başardılar.” dedi.

B arada En’Nehale İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile de görüştü. Bu görüşmede İran dışişleri bakanı,  İran’ın Filistin’in özgürlüğü ve mazlum Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Filistin halkının direnişi karşısında siyonist İsrail rejiminin ve ABD’nin yenildiğini vurgulayan Abdullahiyan, oluşan yeni şartların Filistin halkı için umut verici olacağına inanıyorum. İslam ülkelerinin güçlü iş birliği ile düşmanın Kudüs ve Filistin’in özgür kılma mücadelesini yok etmeye çalışması yetersiz kalacaktır.  İran, Filistin’in özgürlüğü ve mazlum Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edecek” dedi.

Abdullahiyan, “İslami direniş, Filistin’de ve bölgede iş birliğini, vahdeti ve ortaklığı güçlendirerek bölge halklarını savunmaya devam edecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.