Garibabadi: Amerika’nın insanlık dışı cinayetleri, eşine rastlanmaz

  • 08 Temmuz 2022
  • 126 kez görüntülendi.
Garibabadi: Amerika’nın insanlık dışı cinayetleri, eşine rastlanmaz

İran yargı erki insan hakları komitesi başkanı ve uluslararası işlerden sorumlu başkan yardımcısı, Amerika’nın diğer ülkelerin halklarının haklarına karşı işlediği cinayetlerin eşi benzeri olmadığını söyledi.

İran yargı erki insan hakları komitesi başkanı Kazım Garibabadi dün (Perşembe) Merkezi eyaletin Erak kentinde düzenlenen “Amerikan insan hakları, terör, yaptırım ve vahşilik” toplantısında, Amerikan insan hakları haftasında Amerika’nın insan hakları alanında kendi ve diğer ülke halklarına karşı  işlediği cinayetlerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Garibabadi Amerika’nın insan haklarına inanmadığını ve dış siyasetinde kendi hedeflerine ulaşmak için insan haklarının bir siyasi oyun olduğuna işaretle, “batı ve Amerika’nın insan hakları konusunda izlediği tutumun tamamen ırkçı, çelişkili ve bir araç olarak kullanılması ile bağlantılı olduğunu” söyledi.
Amerikalıların insan hakları sloganları attıkları fakat çıkarları tehlikeye girdiğinde onu çiğnediklerini söyleyen Garibabadi, Amerika’nın insan hakları konusunda diğer halklara karşı işlediği cinayetlerin eşi benzeri olmadığını, ve insanlık tarihinde en çok cinayet, tecavüz ve işgalciliğin Amerika tarafından işlendiğini belirtti.
İran yargı erki insan hakları komitesi başkanı Amerika’nın kendini insan hakları bayraktarı ve savunucusu olduğunu iddia etmesine rağmen en az 40 ülkede 250’den fazla askeri üssü bulunduğunu ve İran’ı kendisi için bir tehdit olarak tanıttığını söyledi.
İran takviminde 27 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında “Amerikan insan hakları haftası” olarak adlandırılmıştır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.