Garibabadi: İngiltere’nin sistematik ırkçılığının ülke tarihinde derin kökleri var

  • 22 Haziran 2022
  • 159 kez görüntülendi.
Garibabadi: İngiltere’nin sistematik ırkçılığının ülke tarihinde derin kökleri var

İran İslam Cumhuriyeti İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri, yaptığı Twitter paylaşımında sistematik İngiltere ırkçılığının bu ülkenin tarihinde derin kökleri olduğunu yazdı.

İngiltere’den sınır dışı edilen sığınmacıları Ruanda’ya götürecek ilk uçuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin müdahalesinin ardından son anda iptal edildi.

Uçuşun İngiltere’ye sığınma amacıyla gelen 7 kişiyi Afrika doğusundaki Ruanda’ya taşıması gerekiyordu, ancak uçuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından uçağın kalkmasından bir buçuk saat önce iptal edildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yedi sığınmacıdan birinin lehinde karar verdi, ancak diğer altı sığınmacının avukatlarının temyizi daha sonra kabul edildi.

İnsan hakları savunucuları, Birleşmiş Milletler ve sivil toplum kuruluşlarından gelen eleştirilere rağmen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Muhafazakar hükümeti, projenin göçmenlerin İngiliz Kanalı’nı geçmesini önlemeye çalıştığını iddia ediyor.

İslami İran Yargı Erki Uluslararası İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: İngiltere’nin sistematik ırkçılığının ülke tarihinde derin kökleri var. İnsan haklarına tam bir saygısızlık ve ağır ihlaller görebileceğiniz bir tarih.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.