Garibabadi: İran bölgede istikrar ve güvenliğin kaynağıdır

  • 19 Eylül 2019
  • 654 kez görüntülendi.
Garibabadi: İran bölgede istikrar ve güvenliğin kaynağıdır

İran İslam cumhuriyetinin Viyana’da bulunan uluslararası kurum ve kuruluşlardaki daimi temsilcisi ve elçisi Kazım Garibabadi, dün Siyonist rejim ve Birleşik Arap Emirliği’nin İran’ı UAEA genel oturumundaki temelsiz suçlamalarını kınayarak, İran’ın şeffaf bir şekilde bölgede istikrar ve güvenliğin kaynağı olduğunu söyledi.

Garibabadi Siyonist rejimin kamuoyunu Filistinlilere karşı işlediği insanlık dışı ve vahşi davranışlarından saptırma bağlamındaki fırsatçı siyasetler yürütme bağlamında uzun mazisi olduğuna işaretle, bizzat bölgenin son dönem tarihinde istikrarsızlık, kriz, acı ve şiddetin en başlıca kaynaklarından olduğunu belirtti.
Garibabadi tüm silahsızlanma anlaşmalarını hiçe sayan ve çeşitli kitle imha silahlarına sahip bir rejimin utanmadan, tüm nükleer çalışmaları UAEA denetiminde olan ve  NPT üyesi bir ülke hakkında vaaz vermesinin çok komik olduğunu söyledi.
İran’ın Viyana’da uluslararası teşkilat ve kurumlardaki daimi temsilcisi ayrıca Siyonist rejimin nükleer silahlarını bırakması ve bir an önce hiçbir ön şart olmaksızın NPT’ye katılması ve tüm nükleer tesislerini UAEA’nın koruma önlemleri kapsamına katılması gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.