Gazeteci Esyed Imarine Koruyucu Güvenlik Zindanındaki Açlık Grevini Sürdürüyor.

  • 23 Mart 2015
  • 715 kez görüntülendi.
Gazeteci Esyed Imarine Koruyucu Güvenlik Zindanındaki Açlık Grevini Sürdürüyor.

Filistinli gazeteci Esyed Imarine, Beytlahim’deki Koruyucu Güvenlik birimi zindanında sebepsiz yere ve yargılanmaksızın gözaltında tutulmasını protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevini sekizinci gününde de sürdürüyor.

Imarine ailesine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmeden ve El-Aksa kanalında çalışması dışında suç işlediğine dair herhangi bir kanıt sunulmadan gözaltı süresinin 15 gün daha uzatılmasını protesto eden Imarine geçen hafta başında açlık grevine başladı. Açlık grevi nedeniyle Filistinli gazetecinin ağırlığından yaklaşık 11 kilo kaybettiği bildirildi.

Gazeteci Esyed Imarine’nin avukatının birkaç kez müvekkilinin kefaletle serbest bırakılması için girişimde bulunduğunu ifade eden kaynaklar, Koruyucu Güvenlik biriminin asılsız deliller üreterek yargıca sunduğunu ve gözaltı süresini uzatması için yargıcı ikna ettiğini söyledi.

Imarine ailesi, gazeteci Esyed Imarine’nin mesleği nedeniyle ve siyasi görüşleri dolayısıyla gözaltına alındığını belirterek, basın meslek örgütlerinden oğullarının serbest bırakılması için duruma müdahale etmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.