Gazi Türk Devletinden Yardım Alamayınca, Kore’den Yardım İsteyeceğini Söyledi…

  • 03 Şubat 2015
  • 749 kez görüntülendi.
Gazi Türk Devletinden Yardım Alamayınca, Kore’den Yardım İsteyeceğini Söyledi…

Van’ın Başkale İlçesi’nde oturan Kore gazisi 90 yaşındaki Kore Gazisi Abdullah Burgaz, yaşlılığı nedeniyle yürüyemez hale gelince devletten akülü tekerlekli sandelye talep etti. Ancak, başvurduğu her kapı yüzüne kapanınca Burgaz, bundan sonra Kore’den yardım isteyeceğini söyledi.

Başkale’nin Tepebaşı Mahallesi’nde tek başına oturan Kore Gazisi Abdullah Burgaz, yaşı ilerleyince yürüyemez hale geldi. Koltuk değnekleriyle yürüyen ve nefes darlığı çeken Burgaz, kimsenin kendisine bakmadığını belirterek devletten yardım istedi. Torunlarının yardımıyla güçlükle yerden kalkabildiğini belirten Burgaz, daha rahat hareket edebilmek için yetkili kurumlardan akülü bir tekerlekli sandelye istedi. Ancak çaldığı her kapının yüzüne kapandığını söyleyen Burgaz, şöyle dedi:

“Bu araç için defalarca dilekçe verdim. Tek odalı bir yerde yaşıyorum. 500 TL yaşlılık maaşı alıyorum. Çocuklarım bana bakmıyor. Devlet sahip çıkmıyor. Kore devletinden yardım istiyorum. Bari uğruna savaştığım Kore bana yardım etsin. Ben de evden çıkıp gezmek, camiye gitmek ve resmi programlara katılmak istiyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.